Skip to Content

Zdravlje &
Okruženje

MOMENT –
“TI DAJE MOĆ!’’

Naše obećanje ide mnogo dalje od toga da omogućavamo našim potrošačima obavljanje posla koristeći naše visokokvalitetne proizvode u okviru širokog portfolija proizvoda za lepljenje i zaptivanje. To takođe reflektuje veliku posvećenost svih brendova u okviru Henkel Group, svetskog lidera u održivosti, da obezbedi našim potrošalma netoksične formulacije koje neće ugroziti njihovo zdravlje niti okolinu.

Obećanja koja Moment nudi su odraz opipljivih planova iza kojih stoji naša strategija održivosti.

Za zrela tržišta, naš cilj je da obezbedimo da svi proizvodi u našem portfoliju budu bez rastvarača, a sa jednako visokim performansama. Ponosno tvrdimo da je naš cilj do sada 99% ispunjen. Najsvežiji primer je lansiranje našeg novog multifunkcionalnog lepka na celokupno tržište Evrope, po imenu Total, sa 0% rastvarača.

Za tržišta u razvoju, u skladu sa mogućnostima i potrebama za sirovinama na lokalnom nivou, naš cilj je obezbedimo celokupan portfolio proizvoda oslobođenih od toksičkh materija. U pitanju je izazov koji zahteva visoka ulaganja i ponosno tvrdimo da je naš cilj 95% ispunjen u globalnim razmerama. Najsvežiji primer je što smo postigli da uklonimo supstancu ‘’Toluene’’ iz svih naših adhezivnih formula širom sveta.