Skip to Content

ZAJEDNO POSTIŽEMO VELIKE STVARI

NAŠE ASPIRACIJE

Naš svet obiluje potencijalom i beskrajnim mogućnostima. U Pattex-u smo tu da podstaknemo vašeg unutrašnjeg delatnika, onu neustrašivu verziju sebe koja ostvaruje velike stvari. Posvećeni smo tome da vam pomognemo da verujete u svoje sposobnosti i pružimo vam odgovarajuće alate za ostvarivanje istih. Sa našim širokim asortimanom proizvoda i nepokolebljivom podrškom, Vi i Pattex postajete dinamičan duo koji pretvara aspiracije u ostvarenja. Ova filozofija se proširuje i kroz oblast održivosti - zajedno, možemo savladati izazove poput ekološke ambalaže i postizanja nultih emisija ugljenika. 

CIRKULARNA EKONOMIJA

SMANJITI PLASTIKU POMOĆU BLISTER PAKOVANJA BEZ PLASTIKE

Naš cilj je da smanjimo količinu upotrebljenog materijala za pakovanje na neophodni minimum, bez ugrožavanja kvaliteta, performansi i sigurnosti naših proizvoda.

Stoga, sprovodimo prelazak na ekološki odgovorno pakovanje uz inovativno rešenje blistera bez plastike. U Henkel-u radimo sa jasnim ciljevima, zbog čega težimo tome da do 2025. godine 100% našeg pakovanja bude dizajnirano da bude reciklabilno i/ili ponovno upotrebljivo.

PRELAZAK NA RECIKLIRANE MATERIJALE

Pattex razume važnost prelaska na cirkularnu ekonomiju. Zbog toga se naša strategija za promovisanje toga fokusira na četiri stuba:

 

  1. Pametan dizajn pakovanja i smanjenje upotrebljenog materijala za pakovanje.
  2. Korišćenje materijala iz održivih izvora.
  3. Zatvaranje životnog ciklusa naših proizvoda, jer se njihovo pakovanje može reciklirati nakon upotrebe.
  4. Istraživanje radi povećanja upotrebe obnovljivih sastojaka u našim formulama.

ZDRAVLJE & SIGURNOST

NAŠA FORMULA BEZ RASTVARAČA

Jedan od naših koraka ka održivoj životnoj sredini jeste potpuna tranzicija portfolija na proizvode bez rastvarača, bez ugrožavanja snage adheziva. 99% asortimana Pattex-a sastoji se od proizvoda bez rastvarača. Najnoviji primer je univerzalni lepak Pattex 100%, koji je lansiran širom Evrope 2011. godine - prirodno, bez rastvarača.  Zbog toga, naš cilj od 2024. godine je da značajno smanjimo rastvarače u celom našem asortimanu. 

KLIMA & PRIRODA

Smanjenje ugljičnog otiska

U Pattex-u smo posvećeni smanjenju emisija i razvoju rešenja koja doprinose zaštiti i obnovi prirode duž celog našeg lanca vrednosti.

Stoga, proizvodnja u našoj fabrici u Hannoveru (Nemačka) koristi 100% obnovljive energije.